21-07-10

21 JULI : BELGISCHE NATIONALE FEESTDAG

 Belgischevlag.gifWe zijn een dagje vrij en hijsen figuurlijk onze nationale driekleur....

Op woensdag 21 juli kunt u traditiegetrouw afzakken naar Brussel om de Nationale Feestdag te vieren. Dit jaar staat de Nationale Feestdag ook in het teken van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Programma van de festiviteiten in onze hoofdstad Brussel:

10 u. – Het Te Deum vindt plaats in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal.

10 u. tot 24 u. – Het Feest in de Warande palmt de zone tussen het Parlement en het Justitiepaleis in. Alle musea en kerken zijn open voor het publiek en op verschillende plaatsen treden folkloristische groepen op.
Om 11 u. opent de minister van Binnenlandse Zaken de festiviteiten officieel op het Koningsplein.

Een overzicht van de belangrijkste publiekstrekkers overdag: 

  • Het Poelaertplein is het decor voor een politiedorp.
  • Het Zavelplein verandert in een dorp Binnenlandse Zaken met stands en demonstraties van de verschillende directies van de FOD Binnenlandse Zaken zoals de Algemene Directie Civiele Veiligheid, de Algemene Directie Crisiscentrum … .
  • Op het Koningsplein vindt u de Europese Commissie, Defensie en de hofleveranciers terug.
  • Waaghalzen kunnen terecht op het Poelaertplein en op de Kunstberg voor een death ride.

De hele dag door  kunt u genieten van muziek in het Warandepark.

11 u. tot 19 u. - Het Federale Parlement opent zijn deuren voor het grote publiek.
 

16 u. – Het militaire en civiele défilé gaat van start op het Paleizenplein. Vanaf 15.25 u. wordt de Koningsstraat afgesloten ter hoogte van Wet – Koloniën.

22 u. – 23 u. Het Koor van de Europese Unie geeft een concert op het Paleizenplein. Dit koor bestaat uit een honderdtal leden komende uit 20 staten en is trots model te staan voor de multiculturele Europese maatschappij.

23 u. – 23.25 u. Het traditionele vuurwerk, dat wordt afgestoken in de tuinen van het Paleis der Academiën, is de afsluiter van de Nationale Feestdag.

 

The Top of music.jpg

 Zoals beloofd een streepje reclame

De mensen achter de "The Top Of Music"- site verdienen zeker een duwtje in de rug en bijgevolg zullen we  hier elke keer linken op het einde van de posting. Zodioende kunnen jullie op de hoogte blijvezn van het reilen en zeilen in Showbizzland (en meer bepaald op vlak van muziek) Echt wel de moeite om deze site te bezoeken : HIER KLIKKEN.

 

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Nieuws dat je absoluut niet mag missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Nog een rustige avond en een fijne weekendverderzetting.

 

09:38 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.