29-08-10

OP 30-08-2010 : STAKING "DE LIJN" OOST-VLAANDEREN

 
DeLijnstaking.jpgWij zijn nog met verlof tot en met dinsdag maar wie morgen in Oost-Vlaanderen bussen van "De Lijn" nodig heeft die zal voor moeilijkheden en minstens vertragingen komen te staan (als men al op zijn bestemming geraakt)...

Het is immers zo dat er blijkbaar een probleem ontstaan is in het overleg tussen vakbonden en directie van "De Lijn" Oost-Vlaanderen met betrekking tot de gewijzigde dienstregeling

Het gemeenschappelijk vakbondsfront roept de 1.300 Oost-Vlaamse tram- en buschauffeurs op om maandag 30-08-2010 het werk neer te leggen.

Er zouden problemen zijn met de nieuwe dienstregeling, vooral met wat betrekking heeft op verlofregeling, rij- en rusttijden en sancties die genomen worden tegen personeelsleden. Maar het zijn niet enkel personeelsproblemen die leiden tot de actie. Er schijnen in Oost-Vlaanderen heel wat reizigers ontevreden te zijn, er is een tekort aan voertuigen en de voertuigen worden niet onderhouden zoals het hoort.

De Lijn voorspelt zware storingen, meer nog in de steden dan in het buitengebied waar meer pachtlijnen zijn. De Lijn Oost-Vlaanderen verwijst de reizigers voor meer informatie maandag vanaf zes uur 's ochtends terecht naar  "De Lijninfo" en "de website".
Ter informatie voor wie het het allemaal niet zo goed kent :
 
De Lijninfo : een callcenter dat bijgevolg telefonisch kan bereikt worden  op het nummer 070 220 200 (0,30 EUR/min). Op weekdagen is De LijnInfo bereikbaar van 7 tot 19 uur, in het weekend en op feestdagen van 10 tot 18 uur. 
 
De website van "de Lijn" : alle nieuws dat betrekking heeft op "De Lijn", routeplanners, dienstregelingen ed...kan je nakijken en volgen door HIER te klikken.

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Nieuws dat je absoluut niet mag missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Nog een rustige avond en een fijne week gewenst.

21:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oh dear, gelukkig moet jij pas op woensdag en ik helemaal niet de deur uit. Zomer blijkt hier herfst te zijn das 1 feit maar stakingen ook al steunen ze het goed doel, daar moet de werkman of de kleine huisvrouw weer iets voor inboeten. Niettemin een zonnekesgroet.

Gepost door: Sunny-Kay | 30-08-10

De commentaren zijn gesloten.