18-08-11

VUURWERKFESTIVAL KNOKKE BEGINT WEER....

We zijn met verlof, dus is het weer zover...
zoals steeds gaan we er hier telkens weer (proberen) over te berichten en te duiden

Het vuurwerkfestival, wat vroeger de ING-Trophy werd genoemd maar ondertussen georganiseerd wordt met de steun van de Coca Cola Company gaat weer van start. Reeds vele jaren zijn we toeschouwers en kunnen ons zo ondertussen reeds een beeld vormen van wat goed en zeer goed is. Slechte vuurwerken zijn er voor ons, niet-specialisten, nog niet bijgeweest, maar we zien wel de verschillen. En dan letten we vooral op wat afgeschoten wordt (originaliteit), de variatie en de kleurcombinatie  en uiteraard de synchronisatie enerzijds van het vuren en anderzijds in combinatie met de muziek.

Morgen is het de eerste dag en Spanje is te gast. De vuurwerkmaker is kwestie is Pirotecnia Igual en de firma in kwestie is volgens kenners een topper. Wij zijn in elk geval zeer benieuwd want als onze archieven in orde zijn is het geleden van 19 augustus 2008 dat we Spanje nog eens te zien kregen in Knokke. En Zuiders vuurwerk heeft doorgaans toch wel iets speciaals.
We kijken er alvast naar uit om daar op de dijk in de buurt van de zeilclub weer een aantal vertrouwde mensen te ontmoeten. Want na meer dan 10 jaar trouwe bezoeken kennen we daar reeds wat mensen die ook steeds weer terugkomen. Het is voor ons naast een vuurwerk ook telkens weer een avondje rustig genieten van kleine dingen, iets wat voor ons een "echt verlof" uitmaakt.

Voor diegenen die iets willen plannen en ook eens naar Knokke gaan hierbij het volledige programma :

19.08.2011 - Pirotecnia Igual - Spanje
21.08.2011 - Vaccalluzzo - Italië
23.08.2011 - Surex - Polen
25.08.2011 - Macedo's Pirotecnia - Portugal
27.08.2011 - Intermede Artifices - Frankrijk (slotshow)

logo_rbsc.pngWie de weersomstandigheden in de buurt wil bekijken om eventueel ook nog te gaan zien kan dit doen via HIER te klikken. Het zijn de beelden van de webcam op de zeilclub, dus echt wel de weersomstandigheden in de onmiddellijke buurt.

(Het duurt soms wel even voor de beelden er zijn)   

 

  

 Hierbij een aantal linken die het voor jullie makkelijker maken om een aantal zaken live te volgen of verslagen na te lezen :

  

 

sporza.jpgVoor wie het  sportnieuws wil volgen via internet... : klik op de afbeelding hiernaast van deze heel goede sportsite

 

 

 

 deredactie.jpg 

 

Ook het gewone nieuws volgen is in deze tijd een absolute must.

Je kan alle nieuws volgen door  de afbeelding hiernaast aan te klikken.....  

 

 

 

 

Eén aangenaam weekvervolg gewenst.

 

18:24 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.