20-08-11

VERSLAG VUURWERKFESTIVAL KNOKKE dag 1

We waren gisteren (19-08-2011) in Knokke
We zagen het vuurwerk van Spanje
en bieden hierbij een kort verslagje....

Zoals reeds eerder aangekondigd in onze posting was gisteren Spanje aan de beurt en waren we omstreeks 1900 uur present op ons stekje waar we reeds jarenlang het vuurwerk bekijken en voor onszelf een beetje "jureren". Het blijft ook na een tiental jaren een fijne ervaring, zeker omdat er steeds weer de gekenden zijn (ook nu zaten ze in onze onmiddellijke buurt en bouwden er zelfs een feestje)  en ook collega Jan is ondertussen een trouwe bezoeker geworden.... trouwens er waren daar nog "werkgenoten" die de weg hadden gevonden. 

Spanje werd vertegenwoordigd door de firma Pirotecnia Igual,  een firma met een goede naam en waarbij we vooraf ingelicht werden dat er nogal wat goudkleur te zien zou zijn. Als ik mijn oordeel mag geven van de show moet ik zeggen dat het zeker één van de betere maar niet de beste show was die ik gezien heb. Zonder al te veel in detail te treden vond ik het begin van de show goed tot zeer goed, gevolgd door een ietwat flauwer middengedeelte maar met een spetterende, kletterende "Spaanse" finale.

Ik vond de synchronisatie op de muziek van hoog niveau. De muziekkeuze was mijns inziens wel voor verbetering vatbaar, en zeker tijdens de finale vond ik de muziek ietwat bombastisch worden.

Wat de originaliteit betreft vond ik dat vrij regelmatig dezelfde bommen terugkwamen en dat sommige combinaties nogal "éénkleurig" overkwamen, zonder daarover te veralgemenen.

Algemeen besluit : zeer mooie show gezien, maar we wachten uiteraard af om te zien of dit echt een winnaar is.

Hierbij nog enkele zelfgemaakte foto's :

IMG_4821.jpg

IMG_4897.jpg

IMG_4953.jpg

IMG_4979.jpg

 

 

 

 

 

 

Dankzij onze vrienden van de vuurwerksite, vuurwerkcrew.nl kunnen we jullie ook de filmopname van dit vuurwerk laten zien.
Indien jullie interesse hebben om het vuurwerk te bekijken klik op het logo hieronder

 

Vuurwerkcrew.jpg

 

We kijken uiteraard uit naar de andere landen die nog geprogrammeerd staan :

Voor diegenen die iets willen plannen en ook eens naar Knokke gaan hierbij het nog resterende programma :

21.08.2011 - Vaccalluzzo - Italië
23.08.2011 - Surex - Polen
25.08.2011 - Macedo's Pirotecnia - Portugal
27.08.2011 - Intermede Artifices - Frankrijk (slotshow)

Zondag is dus Italië aan de beurt en ik kan jullie nu reeds zeggen : echte kenners garanderen me dat er een show van topniveau zal gepresenteerd worden.

 

 

logo_rbsc.pngWie de weersomstandigheden in de buurt wil bekijken om eventueel ook nog te gaan zien kan dit doen via HIER te klikken. Het zijn de beelden van de webcam op de zeilclub, dus echt wel de weersomstandigheden in de onmiddellijke buurt.

(Het duurt soms wel even voor de beelden er zijn)   

 

  

 Hierbij een aantal linken die het voor jullie makkelijker maken om een aantal zaken live te volgen of verslagen na te lezen :

  

 

sporza.jpgVoor wie het  sportnieuws wil volgen via internet... : klik op de afbeelding hiernaast van deze heel goede sportsite

 

 

 

 deredactie.jpg 

 

Ook het gewone nieuws volgen is in deze tijd een absolute must.

Je kan alle nieuws volgen door  de afbeelding hiernaast aan te klikken.....  

 

 

 

 

Eén aangename weekendverderzetting gewenst

21:55 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.