22-08-11

VERSLAG DAG 2 VUURWERKFESTIVAL KNOKKE

Dag 2 in Knokke op 21-08-2011
We zagen het vuurwerk van Italië
en zoals we ons hadden voorgenomen : hierbij het verslagje

 

Ook nu weer waren we te gast in Knokke om in Duinbergen ter hoogte van de zeilclub vanop de eerste rij mee te genieten van wat de inbreng zou zijn van Italië in de Coca Cola Trophy. De verwachtingen waren hoog en de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat wat mij betreft, de verwachtingen voldaan zijn.

 

Voor Italië was de firma Vaccalluzzo present en kenners hadden ons er reeds op gewezen dat deze firma topwerk levert en dat dit een serieuze kanshebber voor de overwinning zou zijn. Naar analogie van mijn posting van de vorige wedstrijddag geef ik hier mijn persoonlijk beoordeling.

Ik vond het een hele goeie show met een mooi kleurenpalet, verschillende types die minder frequent te zien zijn maar ook sommige onderdelen waarbij teveel hetzelfde werd afgevuurd  en mij een op het einde van dat onderdeel minder konden boeien door een soort "déjà vue"-effect. Nog een klein negatief detail : het grondwerk was ietwat laag en sommige effecten kwamen daardoor minder tot hun recht...

Anderzijds moet ik wel zeggen dat het geheel af was met waarbij de synchronisatie met de muziek  quasi perfect was en de muziekkeuze  eveneens als "zeer goed tot perfect" kan omschreven worden. De finale was helemaal anders dan anders : geen bombardement maar wel een kleurrijke finale. Kortom het was een geheel dat compleet was en een veel betere indruk gaf dan de inzending van Spanje vrijdag laatstleden.
De deelnemers van dinsdag en donderdag zullen stevige zaken uit hun "vuurwerkpijpen" moeten schieten om alsnog winnaar te worden....

Hierbij nog enkele zelfgemaakte foto's :

 IMG_5022.jpgIMG_5047.jpgIMG_5085.jpgIMG_5060.jpg 

 

 

 

 

  

IMG_5123.jpg

IMG_5130.jpg

IMG_5112.jpg

IMG_5134.jpg

 

 

 

 

 

 

Ook deze keer zorgden onze vrienden van de vuurwerksite, vuurwerkcrew.nl  voor een prachtige volledige filmopname van het spektakel. Dankzij hen kunnen jullie ook dit vuurwerk bekijken.
Indien jullie interesse hebben om het vuurwerk te bekijken klik op het logo hieronder

 

Vuurwerkcrew.jpg

 

We kijken uiteraard uit naar de andere landen die nog geprogrammeerd staan :

Voor diegenen die iets willen plannen en ook eens naar Knokke gaan hierbij het nog resterende programma :

23.08.2011 - Surex - Polen
25.08.2011 - Macedo's Pirotecnia - Portugal
27.08.2011 - Intermede Artifices - Frankrijk (slotshow)

Dinsdag is Polen aan de beurt en ongetwijfeld ook hier weer eens iets anders. We kijken er naar uit, want we hebben deze keer geen enkele indicatie :goed noch slecht.
Wij zullen er in elk geval zijn en als we de weerman/weervrouw (naargelang de televisiezender) mogen geloven zal het in Knokke nog aardig meevallen tegen dat het "vuurwerk-time" is (maar zelfs een bui kan ons niet echt afschrikken)

logo_rbsc.pngWie de weersomstandigheden in de buurt wil bekijken om eventueel ook nog te gaan zien kan dit doen door HIER te klikken. Het zijn de beelden van de webcam op de zeilclub, dus echt wel de weersomstandigheden in de onmiddellijke buurt.

(Het duurt soms wel even voor de beelden er zijn)   

 

  

 Hierbij een aantal linken die het voor jullie makkelijker maken om een aantal zaken live te volgen of verslagen na te lezen :

  

 

sporza.jpgVoor wie het  sportnieuws wil volgen via internet... : klik op de afbeelding hiernaast van deze heel goede sportsite

 

 

 

 deredactie.jpg 

 

Ook het gewone nieuws volgen is in deze tijd een absolute must.

Je kan alle nieuws volgen door  de afbeelding hiernaast aan te klikken.....  

 

 

 

 

Eén aangenaam weekendvervolg gewenst

21:54 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.