24-08-11

VERSLAG DAG 3 VUURWERKFESTIVAL KNOKKE

Dag 3 in Knokke op 23-08-2011.
We zagen het vuurwerk van Polen.
Helemaal anders, maar daarom niet slecht;

 

Zoals beloofd waren we gisteren omstreeks 1915 uur alweer present op onze vertrouwde stek om ook de inbreng van Polen te bekijken op de derde dag van de Coca Cola Trophy, een vuurwerkwedstrijd waar vier landen meedoen voor de eerste prijs. Het is naar mijn persoonlijke mening een zeer speciale versie om twee redenen :

1. Het goede weer. Bij mijn weten is het jaren geleden dat we op geen enkele avond iets nodig hadden (een regenvest, ...) om te beschermen tegen de koele zeewind. Elke avond hebben we daar echt kunnen genieten van vrij mooi weer, zonder tot nu toe één druppel regen en met quasi geen wind...

2. de vuurwerkmakers. Zij doen (zoals steeds) allemaal hun best maar tot nu toe is voor elk land wel iets te zeggen zowel op vlak van stijl als van techniek. Het is maar te zien waar de jury de klemtoon zal leggen... 

Wat Polen betreft, was de firma Pirotecnica Surex present. Voor mij niet echt bekend, maar "googelen" leerde me dat er wel één en ander te beleven zou kunnen zijn op vlak van klank- en lichtspel. En dat hebben we inderdaad geweten. Naar analogie van mijn posting van de vorige wedstrijddag geef ik hier mijn persoonlijk beoordeling.

Eerst en vooral dient gezegd, het was een vuurwerk "op grootmoeders wijze", in die zin dat er maar geschoten werd dat het een lieve lust was. Mensen die voor vuurwerk "tout court" naar de zeedijk kwamen hebben ongetwijfeld genoten. Ik heb trouwens ook zeer genoten want het was inderdaad een klank- en lichtspel waarbij we niet wisten waar we eerst dienden te kijken. Toch een aantal kritische bedenkingen.

Het vuren leek mij een beetje ongeordend te gebeuren. Het viel mij op dat in hetzelfde onderdeel er de ene keer synchroon werd gevuurd (synchrone ontploffingen) en andere keer was er een verschil van zeker een halve seconde.
Op sommige momenten was de intensiteit zo hevig dat van de bijhorende muziek niets kon gehoord worden (gekletter overstemde de muziek)
Sommige boeketten konden niet meer worden gezien op volle sterkte door het overdadige vuurwerk....

Anderzijds moet ik wel zeggen dat er heel wat variatie in zat en dat het ook op vlak van kleurenpalet zeker een voltreffer was. Ook de finale was er eentje die zeer gezien mocht worden. Alhoewel ook Italië mij kon bekoren gezien een beter gecoördineerd "vuurwerk/muziekwerk" moet ik toegeven dat ook dit mij kon bekoren als inzending.

Wie winnaar zou worden : ik tip op Polen vóór Italië en Spanje tot nu toe
....Maar daar is een jury voor maar dat ben ik uiteraard niet
....

Hierbij nog enkele zelfgemaakte foto's :

IMG_5171.jpgIMG_5228.jpg

IMG_5358.jpgIMG_5178.jpgIMG_5263.jpg  

 

 

 

 

 

IMG_5259.jpg

IMG_5231.jpgIMG_5277.jpg 

 

 

 

 

Ook deze keer zorgden onze vrienden van de vuurwerksite, vuurwerkcrew.nl  voor een prachtige volledige filmopname van het spektakel. Dankzij hen kunnen jullie ook dit vuurwerk bekijken.
Indien jullie interesse hebben om het vuurwerk te bekijken klik op het logo hieronder

 

Vuurwerkcrew.jpg

 

We kijken uiteraard uit naar het laatste land dat nog geprogrammeerd staat :

Voor diegenen die iets willen plannen en ook eens naar Knokke gaan hierbij het nog resterende programma :

25.08.2011 - Macedo's Pirotecnia - Portugal
27.08.2011 - Intermede Artifices - Frankrijk (slotshow) - Kunnen zelf niet gaan

Woensdag is Portugal gastland voor de vuurwerkliefhebbers.  Zoals elke keer opnieuw kijken we ook nu weer uit naar wat de firma in kwestie te bieden zal hebben. Voor hetgene ik er reeds van gezien hebook nu weer ongetwijfeld de moeite waard en een topper in Europa...
 We duimen alvast voor goed weer en hopen op veel vuurwerkplezier....

Alhoewel er voor het land heel wat buien aangekondigd worden wagen we het er op om naar Duinbergen te gaan. Ervaring (en die hebben we ondertussen toch wel een beetje) leert ons dat het aan de kust toch wel aardig kan verschillen van het binnenland....maar zelfs een bui kan ons niet echt afschrikken

logo_rbsc.pngWie de weersomstandigheden in de buurt wil bekijken om eventueel ook nog te gaan zien kan dit doen door HIER te klikken. Het zijn de beelden van de webcam op de zeilclub, dus echt wel de weersomstandigheden in de onmiddellijke buurt.

(Het duurt soms wel even voor de beelden er zijn)   

 

  

 Hierbij een aantal linken die het voor jullie makkelijker maken om een aantal zaken live te volgen of verslagen na te lezen :

  

 

sporza.jpgVoor wie het  sportnieuws wil volgen via internet... : klik op de afbeelding hiernaast van deze heel goede sportsite

 

 

 

 deredactie.jpg 

 

Ook het gewone nieuws volgen is in deze tijd een absolute must.

Je kan alle nieuws volgen door  de afbeelding hiernaast aan te klikken.....  

 

 

 

Eén aangenaam weekvervolg gewenst

22:02 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.