07-03-09

WEEKEND

De tijd vliegt inderdaad snel... eigenlijk veel te snel...

Als ik het zo achteraf bekijk is die week weer voorbijgevlogen zonder dat ik het echt besef. Bovendien zijn we deze week een collega kwijt die vanaf 01 april geniet van een welverdiend pensioen en tot dan nog resterend verlof opneemt. Natuurlijk met de consequentie dat degenen die overblijven een tandje gaan moeten bijsteken. En om de cirkel rond te maken : dit heeft meestal tot gevolg dat de weken nog sneller voorbij vliegen...Nu nog hopen dat die weekends niet versnellen, want ze zijn meestal o zo aangenaam....

Het afscheid van de collega (wat ik woensdag aankondigde) hebben we met het personeel van den bureau gevierd in bowling "De Meibloem" in Gent. We kunnen getuigen dat het erg goed en aangenaam was. Na een aperitief met hapjes werden de vuurtjes op tafel door de "patron" aangestoken en konden we zelf onze gemarineerde cowboybrochettes bakken. Voor iedereen een gezellige en het moet gezegd ook een geslaagde onderneming. De groenten, frietjes en de wijn maakten het af. Ondertussen werd ook een klein speechke gegeven en gaf ons feestvarken een kort maar gemeend wederwoord. Na een deugddoende tas koffie was het heel leuk en zeer gezellig op de bowlingbaan alwaar collega Frank de minst slechte speler was. Maar de olympische gedachte werd hoog in het vaandel gevoerd.
Bij het afscheid was iedereen tevreden en we hadden de collega een aangename laatste namiddag geschonken.

Bernard, we wensen je verder het allerbeste toe. Geniet van een welverdiende rust.

Na het lezen van deze posting zijn jullie ondanks alles misschien toch benieuwd wat er nog aan nieuws te rapen was Je kan het nieuws op de voet volgen door
OP DEZE NIEUWSSITE
te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een mooie zaterdag gewenst en tot straks met de lottocijfers

15:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: weekend, moerhofke, pensioen, feest |  Facebook |

04-03-09

LOTTOTREKKING DD 04-03-2009

De week is op woensdagmiddag halverwege... dan is er op woensdagavond de midweektrekking van de lotto....

en we keken er naar, hoopten op winst en stelden vast dat het weer noppes werd....Integendeel, met heel veel zoekwerk komen we aan één juist geplaatst kruisje... niet om over naar huis te schrijven..

Resultaten van de trekking van woensdag 04 maart 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

03 - 07 - 25 - 29 - 36 - 39 >>> RESERVEGETAL : 23


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 2 winnaars >>> 385.300,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 10 winnaars >>> 9.280,00 euro
5 juiste cijfers >>> 205 winnaars >>> 905,00 euro
4 juiste cijfers >>> 9.196 winnaars >>> 25,20 euro
3 juiste cijfers >>> 144.021 winnaars >>> 2,50 euro

Morgen donderdag wordt voor ons bureau een heel speciale dag. We nemen officieus afscheid van een collega die morgen zijn laatste "echte" werkdag heeft en op 01 april eerstkomend met pensioen gaat. Een heel vlotte en aangename collega, zoals zo veel Westvlamingen zeker he (ik moet opletten wat ik hier schrijf...want ik moet er met nog een paar verder gaan) waar we heel veel positieve dingen aan over houden. Eigenlijk is het een bijzonder raar gevoel als je weet dat je met de collega's eigenlijk meer uren samen doorbrengt dan met je gezinsleden, en dat daar nu een einde aan komt. Een ganse dag werken zal voor ons niet van toepassing zijn. Even na de middag leggen we er met ons bureau de riem af en we gaan er een heel fijne namiddag van maken en het relaas ervan zal voor één van de komende postings zijn.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Voor elkeen een heel aangename donderdag gewenst.

22:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

03-03-09

WEEK VAN DE VRIJWILLIGER

affiche2009Jaja, misschien niet te best geweten maar deze week is de "Week van de Vrijwilliger"

Elk jaar weer wordt de belangeloze inzet van een groot aantal mensen, die het werk op volledig vrijwillige basis doen en dat o zo weinig gewaardeerd wordt, eens in de bloemetjes gezet. En de vrijwilliger heeft zo zijn week van de vrijwilliger en die valt dit jaar deze week (van 01 tot 08 maart). Eigenlijk is het erg dat dit speciaal onder de aandacht moet gebracht worden want quasi elke inwoner uit ons o zo ideale Vlaanderen geniet er van....maar ziet het veel te weinig.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik bijna van mijn stoel viel toen ik vernam dat 1 Vlaming op 5 vrijwilligerswerk doet. Het is allemaal zo gewoontjes geworden dat een mens er niet bij stilstaat dat de bestuursleden van een groepering, sportclub, gepensioneerdenbond hun taken belangeloos uitvoeren. Om nog maar te zwijgen van de vele mensen die zich inzetten voor ziekenzorg, mindermobielen, jeugdzorg, welzijnswerk... er zijn er te veel om op te noemen.

Aan die vele heel gewone mensen zonder "vedettenallures" zonder grote woorden met met daden : zeer bedankt, jullie verdienen echt wel meer erkenning. Voor wie vrijwilligerswerk zou willen verrichten (want ik begrijp dat er nog veel handen te weinig zijn), jullie vinden via deze link meer info

Na het lezen van deze posting zijn jullie ondanks alles misschien toch benieuwd wat er nog aan nieuws te rapen was Je kan het nieuws op de voet volgen door
OP DEZE NIEUWSSITE
te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een mooie woensdag gewenst, ondanks de aankondiging van slecht weer. Maar ondertussen is ook de week weer halverwege.

22:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: week van de vrijwilliger, moerhofke |  Facebook |

01-03-09

VERSLAG OMLOOP HET NIEUWSBLAD 2009

IMG_2172Zoals aangekondigd gisteren de openingsklassieker gevolgd. We kunnen jullie garanderen, we waren niet alleen op de baan als volger en we hebben er zeer van genoten. Hierbij een bondig verslag vergezeld van wat zelfgenomen kiekjes.
IMG_2129Omstreeks 1030 uur verlieten we het Moerhofke en begaven ons met bekwame spoed naar Sinaai om nog twee liefhebbers op te pikken en vervolgens naar de eerste plaats te rijden waar we de renners konden bekijken met name te Destelbergen op kruispunt van de Haenhoutstraat en de Damstraat ook wel Vissershoek genoemd. De renners reden daar reeds met een gemiddelde snelheid van om en nabij de 49 km/uur...om maar te zeggen dat de pees er vanaf het begin opgelegd werd.

IMG_2154IMG_2139IMG_2144Na deze passage, en rekening houdend met de snelheid van de renners, beslisten we rechtstreeks richting Horebeke naar de Haaghoek te rijden alwaar ons een fantastisch uitzicht wachtte. Maatje Marc zorgde voor up-tot-date informatie van het wedstrijdverloop. Er was een kopgroep voorop met Wim De Vocht (Vancansoleil Pro Cycling) en 4 Fransen voorin. David Boucher (Landbouwkrediet-Colnago), Hervé Duclos-Lassalle (Cofidis, Le Credit En Ligne), Guillaume Blot (Cofidis, Le Credit En Ligne) en Jean Zen (Palmans Cras).

IMG_2163IMG_2160IMG_2159
IMG_2167De volgende rendez-vous was op de Wolvenberg te Volkegem. Een korte maar bijzonder steile helling die steeds weer mooie beelden oplevert. Op de Wolvenberg kregen we gezelschap van een ex-wielrenner (Inderdaad, nog een Waaslander, Tom Steels met name) die kwam meeluisteren op de radio en konden we in afwachting van de grote jongens ook de passage van de vrouwenwedstrijd bekijken... Voorwaar geen makkelijke opdracht voor de dames. Bij de mannen waren we er getuige van een reactie "en bloc" van de Rabo-renners Nuyens, Langeveld, Flecha en Posthuma.

IMG_2173IMG_2175Vervolgens reden we naar Gent in de hoop om ze daar voor de aankomst nog ergens te kunnen bewonderen. En het lukte want dankzij de Marc, die zijn stuurmanskunsten en terreinkennis op een prachtige wijze ten toon spreidde konden we de renners een laatste keer zien in de Haardstedestraat te Gent op bijna 5 kilometer van het einde. We zagen er Philippe Gilbert nog een tegenaanval lanceren en vervolgens ook nog eens gefimd werden door de televisiecamera's.

Het einde alweer van een mooie en ontspannende dag. Marc, bedankt voor de alweer geslaagde ervaring.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel één en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

14:48 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, omloop het nieuwsblad |  Facebook |

LOTTOTREKKING DD 28-02-2009

Veel te laat, maar toch hier zijn de lottoresultaten van gisterenavond...

Inderdaad maar gisterenavond hadden we een bijeenkomst met etentje voor de 50-jarigen van mijn geboordedorp Beervelde konden we geen lottoresultaten posten gisterenavond. Maar beter laat dan nooit en nu zijn ze hier.

Resultaten van de trekking van zaterdag 28 februari 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

07 - 08 - 23 - 29 - 33 - 41 >>> RESERVEGETAL : 17


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 865.300,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 19 winnaars >>> 10.120,00 euro
5 juiste cijfers >>> 466 winnaars >>> 825,00 euro
4 juiste cijfers >>> 26.033 winnaars >>> 18,40 euro
3 juiste cijfers >>> 385.196 winnaars >>> 2,50 euro

Twee keer twee juiste kruisjes. Het was weer bijna prijs, maar in werkelijkheid dus geen eurocent gewonnen. Wil je de voetbalreportages van deze speeldag nalezen dan kan je hiervoor
HIER klikken.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Alvast een heel mooie zondag en in de loop van de dag komt er een koersverslag.

10:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |