10-11-09

ELLEN ZIT IN DE KLIMAATCLIP

"The Big Ask Again", de klimaat-dance-clip van Nic Balthazar, werd vandaag gelanceerd en we moesten maar één keer kijken en we hadden ze onmiddellijk gezien....ELLEN ZIT ER IN

Op 29 augustus dansten 12.000 mensen op het strand van Oostende. Een dansmanifestatie voor het klimaat, precies 100 dagen voor de levensbelangrijke top van Kopenhagen.Kopenhagen loert ondertussen om de hoek.

image007 (Medium)Om de politiek een zetje in de rug te geven lanceren Nic Balthazar en de Klimaatcoalitie de Big Ask again clip wereldwijd onder de titel ‘Dance for the Climate’. Het startschot wordt gegeven in België. Maar de clip werd ondertussen al vertaald in 20 talen. Van het Bulgaars tot het Hindi, van Portugees tot Chinees.

Ellen en een vriendinnetje deden mee aan de opname (die trouwens een hele dag duurde want het dansje diende door 12000 mensen aangeleerd). Uiteraard is het dan vooral voor haar bijzonder aangenaam om te weten dat er er ook herkenbaar in te zien is. Wie de volledig clip wil bekijken kan DEZE LINK aanklikken en wie Ellen wil ontdekken kijkt even op seconde 53. We hebben Ellen goed aangeduid op de foto boven deze alinea. (je kan er op klikken om te vergroten). De aanduiding op de foto is dan een hulpmiddeltje om ze te vinden in de clip.

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Nog een aangename verderzetting van jullie dag

16:03 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: big ask again, clip, nic balthazar |  Facebook |

GEEN TREINSTAKING OP 12-11-2009

Na veel zoekwerk, Googlen en surfen hebben we een bevestiging : komende donderdag 12 november 2009 is er geen treinstaking in België

Als er positief nieuws is mag dat ook al eens gezegd worden. Alleen nu wordt het te weinig gezegd want heel wat mensen stellen zich blijkbaar de vraag wat er nu donderdag gaat gebeuren. Er is gestaakt vorige week en er was de dreiging om dit door te trekken alle donderdagen. Wel, blijkbaar is er een positieve evolutie en is er goodwill langs beide zijden en wil men de onderhandelingen kansen geven op slagen.
We citeren letterlijk uit het persbericht van de ACOD-spoor dat vandaag op hun site te lezen is :
:

"De erkende organisaties hebben beslist de volgende week ten volle te benutten voor onderhandeling en bijgevolg tijdelijk hun aanzegging op te schorten ".
De volledige persmededeling is via DEZE LINK te lezen.

Geen spoorstaking is alvast (voorlopig) goed nieuws voor de vele pendelaars in ons land.Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Nog een aangename verderzetting van jullie dag

13:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: treinstaking, vakbonden, trein, spoorwegen |  Facebook |

09-11-09

VEILIGHEIDSPROBLEEM BIJ NOKIA-LADERS

en aangezien veiligheid voor alles gaat en er zeer veel Nokia-laders op de markt zijn deze aandachtsvestiging
(Bron: ZDNet van deze avond 09-11-2009 om 1708 uur)


Via een mail, die me werd overgemaakt deze avond, werden we er van ingelicht dat er een veiligheidsprobleem is met een NOKIA-laders.
We citeren uit het bericht op de site van Nokia
:
"Nokia heeft een omruilprogramma aangekondigd voor een beperkt aantal laders met het Nokia-merk die zijn gefabriceerd door een externe leverancier. We hebben vastgesteld dat de plastic behuizing van de bewuste laders los kan raken, waardoor de inwendige onderdelen van de lader bloot komen te liggen. Als de lader op het elektriciteitsnet is aangesloten en bepaalde inwendige onderdelen worden aangeraakt, kan dit een schok veroorzaken.Er zijn ons geen gevallen bekend van eventuele incidenten of letselgevallen die te maken hebben met de betreffende laders, maar uit voorzorg gaan we de betreffende ladermodellen gratis vervangen".

Via DEZE LINK is het mogelijk de NOKIA-laders die in jullie bezit zouden zijn te testen of ze vervangen moeten worden en tevens zou je in voorkomend geval (maar dat kan ik niet bevestiogen want onze laders dienen niet vervangen te worden) uitleg krijgen inzake de te volgen procedure. In elk geval is het nuttig voor alle zekerheid te testen om eventuele "accidenten" te voorkomen. En voorkomen is altijd beter dan genezen.

Voor de rest weinig opzienbarends te melden ten huize Moerhofke. Vandaag vierde Ellen haar zeventiende verjaardag en is ze gestart aan haar achttiende levensjaar, die volgend jaar hopelijk en zoals de Vlaming zegt, bij leven en welzijn, of nog alstGodbelieft, zal eindigen met die alle-deuren-openende achttiende verjaardag. Zelf was ik vandaag (noodgedwongen) te gast in onze nationale hoofdstad voor een vruchtbare vergadering. Ik kwam er (in tegenstelling met een aantal anderen) vrij ontspannen toe en daar hadden de Spoorwegen een hand in (ze staken echt niet altijd hoor) en tijdens de verplaatsing zorgde Frank Vandenbroucke zaliger voor een andere kijk voor en achter de schermen van de koers via het boek dat ik aan het lezen ben "Ik ben God niet"

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Morgen zijn we een dagje thuis - net voor de feestdag - en wensen jullie een aangename dinsdag toe

23:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, vergadering, waarschuwing, veiligheid, nokia |  Facebook |

07-11-09

LOTTOTREKKING DD 07-11-2009

Een nieuwe zaterdagavond betekent een nieuwe lottotrekking en deze keer geen winst....

Resultaten van de trekking van zaterdag 07 november 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

09 - 20 - 26 - 27 - 38 - 41 >>> RESERVEGETAL : 32.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> geen winnaars >>> 0.000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 11 winnaars >>> 18.870,00 euro
5 juiste cijfers >>> 379 winnaars >>> 1.095,00 euro
4 juiste cijfers >>> 20.369 winnaars >>> 25,40 euro
3 juiste cijfers >>> 328.618 winnaars >>> 2,50 euro

We zijn er in geslaagd een cijfertje juist te voorspellen op dat formulier. Maar (zoals zo dikwijls) vind ik er alweer een troost in dat er ook deze trekking geen enkele winnaar is met zes juiste kruisjes, zodat we er zaterdag een extraatje bijkrijgen als we er zes zouden hebben. Geef toe dat je me niet van pessimisme kunt verdenken.

Ik weet alweer niet wat ik de weergoden in de weg heb gelegd, maar ik stel vast dat ons verlof alweer voor een groot stuk weggespoeld wordt. We waren eens twee dagen extra thuis en ik moet zeggen dat het vooral regenen geweest is. Een voorbeeld ? De wasmachine heeft hier vrijdag zoals zo dikwijls behoorlijk haar werk gedaan maar het ecologisch drogen (buiten drogen maw) had meer voeten in de aarde (of beter gezegd het gras). Tot drie keer toe alles opgehangen en weer afgedaan. Telkens het ophangen gedaan was begon het te regenen en een paar minuten later was hier telkens weer een (water)zonnetje. Of een bewijs hoe de nieuwe man noch de klassieke man op weergoden moet rekenen

Wil je de voetbalreportages van deze speeldag volgen of nalezen dan kan je hiervoor
HIER terecht.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Ik wens jullie allemaal een heel schitterende zondag toe.

21:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

06-11-09

VLAANDEREN BOVEN (of toch niet ?)

Het is al een tijdje geleden maar de actualiteit is wat ze is : er valt weer wat te schrijven over de sport in ons land.

adrie-kosterMaar laat ons beginnen met het goede nieuws. Vorig jaar (en ook de twee jaar daarvoor) leek het alsof Club Brugge (onze favoriete ploeg maar dat wisten jullie wel al) voeling met de top verloren was, maar de komst van trainer Adrie Koster (een Zeeuw, Nederlander dus - klik op de foto voor zijn carrieregegevens) heeft blijkbaar de neerwaartse trend gestopt en zelfs de curve met een bruuske bocht naar boven toe omgebogen. Het is duidelijk dat de spelerskern verruimd is (en er meer concurrentie is) maar ook dat enerzijds het gewijzigde spelsysteem (met beter voetbal) en anderzijds het rotatiesysteem van de trainer zijn vruchten afwerpt. Club heeft zelfs zicht op Europees overwinteren na de overwinning van gisteren in Belgrado waar Club ging winnen met 2-4. Club wacht nu nog een verplaatsing naar het reeds gekwalificeerde en veel sterkere Shaktar Donetsk (wie weet kan daar een puntje meegesnoept worden) om dan de beslissende wedstrijd te hebben in Jan Breydel tegen Toulouse die nu derde staat met drie punten achterstand op Club. Toulouse moet nu nog eerst thuis tegen Belgrado. Het is dus niet denkbeeldig dat beiden de slotmatch ingaan met gelijke punten.

Trouwens ook Anderlecht en Standard hebben hun wedstrijd winnend afgesloten (Anderlecht versloeg Timisoara met 3-1 en Standard (In de Champions League ) won met 2-0 tegen Olympiakos Athene. Duidelijk eens positief nieuws van het Belgisch voetbalfront.

dopingtribunaalVeel minder positief is de beslissing van het Vlaams dopingtribunaal - via de foto kom je op hun site - om twee van onze toptennissers, Xavier Malisse en Yanina Wickmayer, voor . Er werd geoordeeld over de grond van de zaak: Wickmayer had drie keer geen whereabouts (afspraken waar de persoon in kwestie op bepaalde momenten moet aanwezig zijn) ingevuld, Malisse twee keer. Malisse miste ook nog een dopingcontrole bij hem thuis, zijn opgegeven adres voor die dag, binnen de opgegeven tijdslimieten. Malisse zou toen in Amerika gezeten hebben.
Drie verzuimen staan gelijk met één dopinginbreuk. Gevolg is nu dat het voor beiden van 5 november 2009 tot en met 4 november 2010 verboden is aan een sportmanifestatie deel te nemen....zelfs geen demonstratiewedstrijden en dergelijke. Belangrijk daarbij is dat de procureur geen schorsing gevraagd had maar een principiële straf. Het is tevens de eerste uitspraak van het Vlaams dopingtribunaal.
Mijn persoonlijke bedenking is dat er natuurlijk richtlijnen gemaakt zijn en dat die er zijn om op te volgen en zonder stok achter de deur zijn die richtlijnen dode letter. Maar om daarom beiden onmiddellijk een jaar te schorsen is toch wel heel erg overdreven. Zeker wat Yanina Wickmayer betreft : die heeft een beginnende carriere, was net de top 20 van de wereld binnengeslopen en zal het verdict nog jarenlang meedragen.Zo'n straf is wel heel erg voor iemand waarvan zeker niet kan gezegd worden dat ze doping zou gebruiken. Het gaat hier over administratieve fouten.....
Mijn persoonlijke conclusie : Vlaanderen wou hier een voorbeeld stellen (we denken dus heiliger te zijn dan de paus) en de stelling van het tribunaal "de wet is de wet" werd tot op de laatste letter uitgevoerd. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat deze eerste uitspraak enkel en alleen tot doel had hun bestaan op een overdonderende manier naar buiten te brengen. Zeer triestig als je het mij vraagt...

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een leuke vrijdag verder en nu reeds een fijn weekend gewenst

04-11-09

LOTTOTREKKING DD 04-11-2009

Ze zijn er weer uitgedonderd de nieuwste lottoballetjes en ze hebben voor nieuwe winnaars en een superwinnaar gezorgd....

en aangezien ik zeg nieuwe winnaars moet ik ook zeggen dat we hier ten huize Moerhofke ook weer eens bij de winnaars zijn. Maar zoals alle andere keren dit jaar zijn we winnaar van het prijsje dat de meesten winnen : een driepuntertje dat ons 2.5 euro oplevert. Beter dan niets dus....


Resultaten van de trekking van woensdag 04 november 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

07 - 13 - 21 - 22 - 24 - 25 >>> RESERVEGETAL : 06.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 1.519.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 10 winnaars >>> 8.460,00 euro
5 juiste cijfers >>> 475 winnaars >>> 356,00 euro
4 juiste cijfers >>> 17.198 winnaars >>> 12,30 euro
3 juiste cijfers >>> 205.918 winnaars >>> 2,50 euro

Ondertussen beginnen we hier te bekomen van een ware stormloop op dit blog. Er is dus duidelijk heel wat zoekwerk gedaan naar info met betrekking tot de treinstaking en die was natuurlijk, zoals meestal bij treinstakingen, hier ook weer te vinden. Het resultaat was fenomenaal op sommige momenten met een nieuw dagrecord voor dit eigenlijk banaal familieblog : 869 bezoekers is toch wel heel wat. Voor het cijfer op zich doen we het natuurlijk niet, anders waren we al lang gestopt. Het bewijst alleen dat mensen wanhopig op zoek zijn naar de ultieme en duidelijke simpele informatie. Hopelijk kunnen we dat hoofdstuk terug snel afsluiten, want ik ben er bij stakingen ook bijna iedere keer slachtoffer van.
Voor de volledigheid : de staking start op dit moment, deze avond 04-11-2009 om 2200 uur, en eindigt morgenavond 05-11-2009 om 2200 uur.
Wie morgen toch de weg op moet (iedereen heeft niet zoals ons toevallig -echt waar - verlof morgen) : heel veel geduld en relativering gewenst, het zal nodig zijn om de stress weg te werken door eindeloze files.

Deze avond speelt Standard zijn volgende wedstrijd in de Euroligue. Het is een thuiswedstrijd en de bezoekers zijn Olympiakos Athene. Wil Standard nog een kans maken op kwalificatie voor de tweede ronde moet er gewonnen worden van Olympiakos. Wil je de voetbalreportage van deze wedstrijd volgen of nalezen dan kan je hiervoor HIER terecht.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een rustige nacht en een aangename dag morgen.

22:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, voetbal, standard, euroligue |  Facebook |

01-11-09

BLOGGEN BLIJFT PLEZANT

Als blogger van het eerste uur (wel niet van de eerste minuut...) blijf ik er bij : het heeft iets en het geeft mij iets...

het is reeds zeer lang geleden dat ik nog iets schreef over ons blogje op dit blogje. Maar de toevloed aan geïnteresseerden (momenteel tussen de 200-300 per dag) en reacties op allerlei manieren zorgen er voor dat ik me even een soort "flash-back"
gun.

We begonnen met een eerste posting op 30 juni 2003 om 20.46 uur . De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit blogje begonnen ben uit pure nieuwsgierigheid en minder uit zuivere interesse. Ik had in de verste verte geen zicht hoelang deze ingeving ging duren, wat het ging inhouden of wat de gevolgen gingen zijn. Sommige zaken echter hebben er voor gezorgd dat we het zeer leuk en plezant vonden.

Zo zijn er een aantal zaken die me bijzonder zijn bijgebleven. Zoals het begin van alles waarbij ik geen enkele kennis had van code om de zaken op te fleuren of overzichtelijk te maken, noch aan een aantal werkinstrumenten die bloggen een stuk makkelijker maakten. We werden hier zeer geholpen daar de dame uit het Waasland, Viviane, die zeer vele mensen een soort spoedcursus op afstand bezorgde met haar eigenste werkinstrument en blogje dat (na veel miserie) ter ziele ging.

De omgekeerde wereld vond plaats op onze werkplek alwaar ik een collega eigenlijk de basis van het bloggen bijbracht en deze "vorming" had voor hem weliswaar zeer aangename maar ook zeer ingrijpende gevolgen... Zij die het weten snappen wel wat ik bedoel maar eigenlijk speelde ik ongewild een klein beetje Cupido in die zin dat ik geen pijlen afvuurde maar misschien wel de boog ter beschikking stelde... De mensen zijn ondertussen getrouwd en het zijn ondertussen vrienden geworden veel verder dan blogland.

Nog zo'n bijblijver zijn de talrijke mensen die via onze blog in contact kwamen met neuraaltherapie enerzijds en neurostimulatie anderzijds en die ons via allerlei manieren om hulp of uitleg vroegen aanfgezien ze ook met rugklachten zaten of mensen in hun onmiddellijke omgeving kenden die konden geholpen worden...

Zeer dikwijls bevraagd zijn tevens de lottoresultaten die hier sedert al die jaren opgeslagen bleven. Ook bij treinstakingen en andere speciale gebeurtenissen waar we aandacht voor hadden piekten de kijk- een leescijfers spectaculair. Zo hadden we bvb laatst een artikeltje geplaatst over het Junior Songfestival en vroeg een kind van 10 jaar of we hier ook niet de tekst konden zetten wat ik prompt deed. Gevolg was dat honderden kinderen hier de songtekst kwamen bekijken en dankbaar reacties gaven ....
Om jullie een paar statistieken te geven : we hebben tot nu toe 736.905 hits, hadden op 13-02-2007 een voor dit blog record aantal bezoekers op hetzelfde ogenblik (27) en plaatsten 2069 postings (deze inbegrepen)

Het doet allemaal zo veel plezier. De vragen, de reacties, de bedankingen maar vooral de vriendschap die groeide met en tussen bloggers : het geeft ons zeer veel voldoening en geeft ons de overtuiging dat we er bij leven en welzijn nog jaren mee doorgaan.

BEDANKT VOOR DE BEZOEKJES

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een fijne maandag (voor ons zeker, want we zijn thuis...)

21:52 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: moerhofke, vriendschap, bloggen |  Facebook |